Μικρή Συντροφιά

Το Σχολείο του Δάσους  Ζλάπ  –Μικρή Συντροφιά –  είναι μια απόπειρα να δημιουργήσουμε βιώματα σ ‘ένα περιβάλλον  που είναι για πολλά  παιδιά  απρόσιτο ,

Το περιβάλλον του Δάσους .

 

.

Μέσα απο την αλληλεπίδραση με το ορεινό τοπίο σε κάθε εποχή και το παιχνίδι μεσα σ ‘αυτό , ανακαλύπτουμε μαζί με τα παιδιά την ομορφιά και την γνώση   που υπάρχει σε αυτό το δυναμικό και πολυδιάστατο σύνολο που αποκαλούμε Φύση .





   

Παίζουμε και Ζούμε την εναλλαγή των εποχών ,  την περιοδικότητα , την παρατήρηση του τοπίου και των  άλλων  έμβιων όντων ,  Ασχολούμαστε  με το υλικό του Δάσους , αναλαμβάνουμε  ευθύνες  στα πλαίσια μιας μικρής κοινότητας παιδιών    καλλιεργούμε  όλες τις  συναφείς δεξιότητες που προκύπτουν απο την δραστηριοποίηση   του   παιδιού μέσα σ ένα δασικό οικοσύστημα .

   Δεξιότητες  διανοητικές , κινητικές   και  ψυχοκινητικές  ,  κιναισθητικές , κοινωνικές   .

Πεδίο της ενασχόλησης μας δεν ειναι μόνο η δράση αλλα και ο απόηχος  του βιώματος  σε συναισθηματικό ,  φιλοσοφικό και αισθητικό επίπεδο .

Πιστεύουμε οτι  οι άνθρωποι  είναι σε κάθε ηλικία ικανοί  να αντανακλούν τα βιώματά τους στα παραπάνω επίπεδα και να εκφράζονται μέσα απο αυτά.

Γι αυτό στο σχολείο του Δάσους  δημιουργούμε προσωπικές και συλλογικές αφηγήσεις , διαβάζουμε , ζωγραφίζουμε , χτίζουμε , γράφουμε , τραγουδάμε , χειροτεχνούμε , ακροβατούμε , κουβεντιάζουμε οργανωμένα  πάνω σε θεματικές που αναδύονται ,  παίζουμε  θέατρο  και κουκλοθέατρο !

Το Σχολείο Του Δάσους Ζλαπ – Μικρή Συντροφιά  λειτουργεί  δυο Σαββατοκύριακα το μήνα και  απευθύνεται σε παιδιά από 4 εως 14 χρόνων .  Τα παιδιά χωρίζονται σε Συντροφιές .

4 – 6  ετών ~      Η Συντροφιά των Σκίουρων

 7 – 9  ετών ~               Η Συντροφιά των Αλεπούδων

10 – 14  ετών  ~       Η Συντροφιά των Ζαρκαδιών

Οι συναντήσεις  μας  αρχίζουν στις 10΄30 πμ.  και   διαρκούν εως τις 14.00 .

Απο τις συντροφιές μας δεν λείπουν οι γιορτές , που οργανώνονται ανάλογα με την εποχή, σε ξεχωριστές ημερομηνίες !

Το μέρος στο οποίο φιλοξενούνται οι  κύριες δραστηριότητες του Σχολείου  Ζλαπ – Μικρή Συντροφιά είναι ένα κτήμα 20 στεμμάτων που  βρίσκεται στο ορεινό χωριό Βερτίσκος , στην τοποθεσία Αγιαννού , στα 800μ.  υψόμετρο . Απο την Θεσσαλονίκη απέχει 40 χλμ.

Ο Βερτίσκος περιστοιχίζεται απο προστατευόμενο Δάσος .

Το Δάσος το οποίο μας φιλοξενεί έχει  κυρίως βελανιδιές  , οξυές , οστριές ,  φλαμουριές , λεπτοκαρυές ,  καστανιές  και στα αναδασωμένα του μέρη  μαύρη πεύκη και  έλατα . Είναι ένας θαυμάσιος ορεινός θυσαυρός βιοποικιλότητας με αμέτρητα αυτοφυή είδη βοτάνων και λουλουδιών . Τα Ζλάπια που ζουν εδω είναι αλεπούδες ,  σκίουροι ,  κουνάβια  , νυφίτσες ,  ζαρκάδια αλλά  και λύκοι . Στον ουρανό του Βερτίσκου πετάνε πολλά είδη πουλιών ,  αποδημητικά και ενδημικά.

Για να δηλώσετε ενδιαφέρον ή συμμετοχή  σε κάποια  Συντροφιά

Επικοινωνήστε μαζί  μας

zlapforest @ gmail.com

http://zlap.gr  και  

facebook fb/zlap

Πληροφοριες επίσης στο 6939.889.336 

Όλοι οι συνοδοί των  παιδιών  πρεπεί να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να καταλάβουν επακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας  του Σχολείου και να το μεταφέρουν σωστά στα παιδιά τους .

Οι εγγραφές ξεκινούν 1η Σεπτεμβρη .

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας . Περιορισμένος αριθμός Συμετοχών .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *